Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Asfaltiranjem kolovoza rešen višedecenijski problem stanovnika Ulice grožđa

19.05.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, pomoćnica gradonačelnika zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Maria Kern Šolja, predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Gojko Radić i predstavnici Mesne zajednice „Peščara” obišli su danas Ulicu grožđa u kojoj je asfaltiranjem kolovoza u dužini od 1.595 metara i širine šest metara, od Bajskog puta do ulice Josipa Kolumba, konačno rešen višedecenijski problem njenih stanovnika vezan za prohodnost ove ulice.

9082_1.jpg 

Ukupna vrednost investicije je oko 50 miliona dinara, sa PDV–om, rekao je, tom prilikom, gradonačelnik Maglai, i dodao da su za izgradnju kolovoza u ovoj ulici Ministarstvo privrede i grad Subotica, putem Direkcije za izgradnju grada, izdvojili po 25 miliona dinara.

- Mislim da je ovo lep primer prohodnosti koju lokalna samouprava ima prema republičkim organima, ali i pokazatelj da republički organi obraćaju pažnju na lokalne samouprave i pomažu im u stvaranju uslova u lokalnim sredinama za kvalitetniji život ljudi. Realizacija ovog zajedničkog projekta Ministarstva privrede i lokalne samouprave je, od izrade projektne dokumentacije do podnošenja izveštaja Ministarstvu, odlično funkcionisala – istakao je gradonačelnik Maglai.

On je dodao da je drugi deo Ulice grožđa, koji nije tako gusto naseljen, posut tucanikom, da će se polako uređivati i poprečne ulice u ovom delu MZ „Peščara” i da će prioritet lokalne samouprave u narednom periodu biti da preusmeri sredstva u opremanje mesnih zajednice na teritoriji našeg grada koje su infrastrukturno najneopremljenije - „Novo selo”, „Peščara”, „Makova sedmica”, „Zorka” i „Željezničko naselje”.

9082_2.jpg 

Predsednik Skupštine MZ „Peščara” Aleksandar Ranković je izrazio zadovoljstvo što je deo ovog projekta jer u ovu mesnu zajednicu, kako je rekao, u poslednje dve-tri decenije nije stigla ovako velika investicija.

- U ime građana naše mesne zajednice zahvaljujem se Ministarstvu privrede i lokalnoj samoupravi koji su zajedno učestvovali u realizaciji ovog, za nas značajnog projekta. Ipak, i pored rešavanja ovog velikog problema, mi još uvek imamo neuređenu mesnu zajednicu, tu pre svega mislim na infrastrukturu. Uz obećanje koje je dao gradonačelnik, nadam se da ćemo ove godine uraditi bar još jednu ulicu u okviru Mesne zajednice 'Peščara', kao i deo vodovodne mreže – kazao je Ranković.

Izvođač radova bila je kompanija „Vojput” iz Subotice, koju je Ministarstvo privrede izabralo u otvorenom postupku javne nabavke, kao najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na izgradnji kolovoza u Ulici grožđa.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop