Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pokrajina finansira adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju zgrade Narodnog pozorišta

21.05.2015.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić predao je gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju ček na 145 miliona dinara za nastavak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici – peta faza. Uručenju čeka-odluke prisustvovao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković.

9100_1.jpg 

Pokrajinska vlada je ovih godina naročitu pažnju posvećivala razvoju infrastrukture na teritoriji grada Subotice, rekao je tom prilikom Bojan Pajtić, i dodao da je Pokrajina putem Fonda (sada Uprave) za kapitalna ulaganja investirala više od tri milijarde dinara u izgradnju niza veoma važnih objekata u ovom gradu.

Na osnovu konkursa, kazao je, raspisanih tokom 2015. godine za grad Suboticu opredeljen je 271 milion dinara za ulaganje u putnu infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, zdravstvo i izgradnju Narodnog pozorišta.

- Od 2007. do 2015. godine jedini smo finansirali izgradnju Narodnog pozorišta u Subotici, iako je 2003. godine protokolom bilo definisano da po 45 odsto investiraju Pokrajina i Republika, a 10 odsto grad Subotica. Opredelili smo 145 miliona dinara i ta sredstva su dovoljna da se završi spoljni deo zgrade Narodnog pozorišta i izgradi fasada - istakao je Bojan Pajtić.

Izražavajući zadovoljstvo na opredeljenim sredstvima, gradonačelnik Maglai je rekao da je AP Vojvodina ponovo stala iza ovog projekta i da su ta sredstva potrebna da bi se efikasno i intenzivno nastavili radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji zgrade Narodnog pozorišta.

- Posebno mi je drago da će, prvi put posle 2007. godine, biti udružena sredstva Pokrajine, Republike i lokalne samouprave. Sa republičkog nivoa obezbedili smo 55 miliona dinara, lokalna samouprava je izdvojila 25 miliona, a AP Vojvodina 145 miliona dinara. Dakle, zajedničkim sredstvima, sa 225 miliona dinara, nastavljamo radove na novom delu zgrade Narodnog pozorišta – kazao je Jene Maglai.

Uz konstataciju da ta činjenica daje novi zamajac realizaciji ovog projekta, gradonačelnik Maglai je izrazio nadu da će grad Subotica, AP Vojvodina i Republika Srbija poštovati obaveze koje su preuzeli ugovorom i da će i ove i sledeće godine zajednički finansirati nastavak izgradnje Narodnog pozorišta.

- Smatram da ćemo do kraja 2018. godine uspeti da kompletno realizujemo ovaj projekat i da će onda Subotica imati zgradu Narodnog pozorišta koja će biti reprezentativna, ne samo na nivou države nego na nivou cele srednje Evrope – naglasio je gradonačelnik Jene Maglai.

 9100_2.jpg

U okviru projekta „Nastavak adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici”, trenutno se privodi kraju četvrta faza koja je obuhvatala radove na izgradnji i pokrivanju krova, spoljašnju stolariju, radove na fasadi i deo zanatskih radova na starom delu objekta.

Bojan Pajtić sa saradnicima obišao je danas i Gerontološki centar, gde je završen projekat postavljanja termoizolacije i fasade, za šta je izdvojeno 6,9 miliona dinara, i Opštu bolnicu Subotica, gde je direktoru dr Goranu Bićaninu uručio ček na 48.475.200 dinara za nabavku kapitalne medicinske opreme.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop