Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„EkOlimpijada“ sa atletičarem Mihailom Dudašem

26.05.2015.

U subotičkoj Hali sportova danas je održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“, a sa učesnicima se družio atletičar Mihail Dudaš, učesnik Olimpijskih igara u Londonu i osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u desetoboju. Cilj manifestacije je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

9109_1.jpg 

Uoči takmičenja u Hali sportova, Dudaš je u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” u Đurđinu sa učenicima ove škole zasadio pet stabala tuje i simbolično otvorio „Olimpijsku aleju”. Ovih pet stabala predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Kompanija Koka-kola poklonila je školi komplet lopti sa ciljem da podstakne mlade da se bave sportom i da žive zdravo.

Aktivnosti u Hali sportova odvijale su se uz podršku Saveza za školski sport i pedagoge fizičke kulture grada Subotice. Prisutni su bili i članovi Gradskog veća, Blaško Stantić, zadužen za obrazovanje i Vjekoslav Ostrogonac, zadužen za sport, omladinu i turizam koji je u ime grada Subotice pozdravio prisutne i poručio učesnicima da brinu o svom okruženju.

- Zahvaljujem Olimpijskom komitetu Srbije što je danas ovde sa nama, a posebno našem gostu, olimpijcu Mihailu Dudašu. Nije bitno da pobedite u današnjim radionicama, samim vašim učešćem svi ste pobednici – istakao je Vjekoslav Ostrogonac.

U sportsko-ekološkoj radionici „EkOlimpijsko igralište“, zajedno sa osnovcima učestvovao je i Mihail Dudaš. Posebna pažnja posvećena je očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema bila je uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada. Kompanija „Sekopak” donirala je kante za reciklažu OŠ „Jovan Jovanović Zmaj”, a zaposleni iz ove kompanije učestvovali su u radionicama i učili decu kako se odvaja otpad.

9109_2.jpg 

Učesnici „EkOlimpijade” posebno su se obradovali što imaju priliku da upozanaju olimpijca Mihaila Dudaša koji je svečano otvorio ovu manifestaciju.  

- Zahvaljujem se Olimpijskom komitetu Srbije koji me je pozvao da budem jedan od učesnika u ovom projektu. Savetovao bih vas da počnete da se bavite sportom, ne mora to da bude profesionalno, može i u vidu rekreacije jer ćete kroz sport upoznati mnogo sjajnih ljudi – rekao je Mihail Dudaš.

Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Koka-kola partner je Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas”, „EkOlimpijada” i „Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa Rio 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.


9109_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop