Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nastup na „SuSajmu 2015” potvrdilo oko 200 izlagača iz sedam zemalja

27.05.2015.

Na 9. Međunarodnom i regionalnom sajmu „SuSajam 2015”, koji će se od 4. do 6. juna održati u subotičkoj Hali sportova na oko 1.600 kvadratnih metara unutrašnjeg i oko 200 kvadratnih metara spoljašnjeg izložbenog prostora, na ukupno 47 štandova, predstaviće se oko 200 izlagača iz sedam zemalja: Bosne i Hercegovine, Mađarske, Crne Gore, Češke, Hvatske, Rumunije i Srbije. Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Republike Srpske.

 9115_1.jpg

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Ilinka Vukoja je, na pres-konferenciji upriličenoj tim povodom, istakla da osnovni cilj „SuSajma“ nije stvaranje dobiti nego uspostavljanje kontakata i poslovne saradnje između izlagača.

Prema njenim rečima, finansijska sredstva predviđena za sajam su na nivou prošlogodišnjih: dva miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, a po  milion dinara očekuje se od AP Vojvodine i izlagača.

Ona je dodala da će se uporedo sa sajmom, u neposrednoj blizini Hale sportova, održavati još dve manifestacije – „Dani pijace Srbije" i peti po redu Sajam domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“.

Generalni sekretar Regionalne privredne komore (RPK) Subotica Ivan Vojnić Tunić je rekao da je zainteresovanost za izlaganje na sajmu velika, da je učešće potvrdilo oko 200 izlagača iz sedam zemalja, da kvalitetni izlagači iz Srbije dolaze iz sedam regiona - Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Zaječar, Požarevac, Valjevo, Pančevo i Subotica - i da iz Hrvatske dolaze privrednici iz županijskih komora Osijek i Vukovar.

- Partner ovogodišnjeg sajma je Privredna komora Republike Srpske. Najviše izlagača, čak oko 19 odsto, biće iz oblasti prehrambene industrije, a oko 17 odsto iz udruženja i klastera koji se bave privrednim aktivnostima. Na trećem mestu po zastupljenosti su izlagači iz oblasti metalske i hemijske industrije, dok se oko četiri odsto izlagača bavi energetskom efikasnošću – naveo je Ivan Vojnić Tunić.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za oblast male privrede Ljuben Hristov je najavio da će u okviru „SuSajma“ biti priređen i prateći program koji se, pre svega, odnosi na stručna predavanja.  

- Na Građevinskom fakultetu ćemo, 4. juna, od 13 časova, imati predavanje na temu energetske efikasnosti zgrada u Evropi i Srbiji, a predavač će biti prof. dr Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije. Pored toga, Garancijski fond AP Vojvodine, koji se bavi i energetskom efikasnošću u poljoprivredi, 4. juna, od 13 časova, prirediće predavanje u Tavankutu, a 5. i 6. juna u Bačkim Vinogradima – rekao je Ljuben Hristov.

Sajam će u četvrtak, 4. juna, u 11 časova svečano otvoriti ministar energetike Aleksandar Antić. Sajam će 4. i 5. juna biti otvoren od 10 do 20 časova, a u subotu, 6. juna, do 18 časova.

Ulaz na sajam je besplatan, a posetioci koji popune anketne listiće učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj je glavna nagrada kotao za grejanje.

U okviru sajma pripremljen je i kulturno–umetnički program uz tamburaše i mlade izvođače iz grada.

Glavni organizator sajma je JKP „Subotičke pijace“, suorganizator Regionalna privredna komora Subotica, a pokrovitelji grad Subotica i AP Vojvodina.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop