Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dogovorena isplata razlike naknade troškova prevoza zaposlenih u obrazovanju i vaspitanju

01.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predstavnik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine, Jelena Zejak, i predstavnik Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, Zorica Karanović, potpisali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, Sporazum o načinu isplate razlike naknade između isplaćenih i neisplaćenih naknada za dolazak i odlazak sa rada zaposlenih u oblasti obrazovanja i vaspitanja na teritoriji grada Subotice.

 9128_1.jpg

Uz podsećanje da je Ustavni sud Srbije prošle godine (u avgustu) proglasio nezakonitim i neustavnim pojedine odredbe sporazuma o naknadi troškova prevoza zaposlenih u obrazovanju i vaspitanju u Subotici (zaključen jula 2009. godine), gradonačelnik Maglai je, obraćajući se medijima nakon potpisivanja Sporazuma, izjavio da je lokalna samouprava u ovom slučaju imala dve mogućnosti: ili da i dalje osporava pravo zaposlenih da ostvare potpunu naknadu za putne troškove ili da uđe u dogovore i pokuša da postigne sporazum sa predstavnicima sindikata prosvetnih radnika i zaposlenih u obrazovanju.  

- Smatrao sam da bi jedni drugima trebalo da budemo partneri i saradnici. U tom smislu, tim lokalne samouprave i predstavnici sindikata u poslednjih dva meseca intenzivno su pregovarali o mogućnostima kako da rešimo ovu problematiku. Lokalna samouprava je prihvatila da zaposlenima u oblasti obrazovanja i vaspitanja isplati razliku između isplaćenih i neisplaćenih naknada za dolazak i odlazak sa rada za period od 1. septembra 2011. godine do 4. avgusta 2014. godine. To će teretiti budžet grada za oko 16,5 miliona dinara, s tim da je dogovoreno da se sve ne isplaćuje odjednom nego u ratama. I ubuduće želimo korektan odnos prema sindikatima i uvek smo otvoreni za dogovor sa njima – istakao je Jene Maglai.

Dinamika isplate rata je planirana, a sredstva će se obezbediti rebalansom budžeta koji se očekuje krajem juna ili početkom jula, rekao je gradonačelnik Maglai, i dodao da je na ovaj način predupređena mogućnost pokretanja više stotina sudskih postupaka.

Predsednk Gradskog odbora Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine za Suboticu Jelena Zejak je kazala da će u narednih godinu dana svim zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, bez obzira jesu li i u kojem sindikatu, biti isplaćeni putni troškovi koji su im ranijim odlukama bili umanjeni za 25 odsto.

- Razgovori su bilo korektni, uspeli smo da nađemo jedno razumno rešenje i zaključimo sporazum koji je u okvirima zakona, pravedan i održiv. Moram da kažem da smo, kao Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine, na Ustavnom sudu uspeli da dobijemo rešenje, odnosno potvrdu za sve ono za šta smo se borili. Svi oni koji su bili oštećeni u poslednje tri godine dobiće novčanu nadoknadu u narednih godinu dana - naglasila je Jelena Zejak.

9128_2.jpg

Predsednik Odbora Sindikata zaposlenih u obrazovanju, nauci i kulturi Subotice Zorica Karanović je, između ostalog, izrazila zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma i ocenila da Sindikat obrazovanja Srbije i Savez samostalnih sindikata grada Subotice dobro sarađuju sa lokalnom samoupravom.

Pravo na naknadu troškova za dolazak i odlazak sa rada zaposleni ostvaruju ako stanuju na udaljenosti od 1,5 km i dalje od škole.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop