Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za delegaciju kineskog grada Šaosinga

03.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš razgovarali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa delegacijom kineskog grada Šaosinga koju je predvodio Vej Vej, sekretar Komunističke partije Šaosinga. Susretu sa predstavnicima ovoga grada iz primorske provincije Džeđang na istoku Narodne Republike Kine, sa kojim je 27. oktobra 2014. godine Subotica zaključila Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene, prisustvovao je Milorad Vasić, generalni direktor ATB „Sever” d.o.o., fabrike elektromotora i malih mašina koju je preuzeo vlasnik „Volong grupe” koji je takođe iz Šaosinga.

9135_1.jpg 

Tokom sastanka razgovaralo se o mogućnostima saradnje, pre svega u oblastima  privrede i kulture, međusobnim posetama i uspostavljanju partnerskih odnosa koji mogu da se izgrade između Subotice i Šaosinga.

Sagovornici su se saglasili da se u cilju intenziviranja međusobne saradnje dalji kontakti održavaju na nivou Gradskog veća grada Subotice i Kancelarije za inostrane i prekomorske poslove opštinske uprave Šaosinga, kao i da se pripreme konkretni projekti i programi za oblasti u kojima bi ova saradnja trebalo da se realizuje.

Razgovaralo se i o jačanju i razvijanju trgovinskih odnosa, s obzirom na to da je, kako je rečeno na sastanku, po istraživanjima tržišta koja su sproveli kineski stručnjaci za ovu oblast, Subotica dobra destinacija.

Vej Vej je pozvao gradonačelnika Jenea Maglaija da sa jednom delegacijom našeg grada u aprilu naredne godine poseti Šaosing i prisustvuje međunarodnoj konferenciji na kojoj će učestvovati oko četrdesetak partnerskih gradova. U okviru te manifestacije biće organizovan forum gradonačelnika, prezentacija investitora i sajam proizvoda.

Gradonačelnik Maglai je, uz zahvalnost na pozivu za učešće na međunarodnoj konferenciji, gostima iz Šaosinga predložio da jedna folklorna grupa iz toga grada  2016. godine učestvuje na Interetno festivalu koji se u našem gradu već godinama organizuje krajem avgusta.

9135_2.jpg


 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop