Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počela sezona kupanja na bazenu u Dudovoj šumi

06.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, i direktor JKP „Stadion” Robert Tot obišli su danas gradski bazen u Dudovoj šumi i otvorili ovogodišnju sezonu kupanja za građanstvo.

 9152_1.jpg

Uz ocenu da gradski bazen u Dudovoj šumi godinama nije izgledao kao danas, gradonačelnik Magali je istakao da kvalitet i prozirnost vode, kao i uređenost ovog kompleksa sve govori.

- U ime grada Subotice zahvaljujem se rukovodstvu JKP ’Stadion’, jer je očigledno da se ovde domaćinski radi i da je sasvim drugačija situacija kada je reč o sportskim objektima nego što je to bilo pre nekoliko godina. To je za mene ogromna satisfakcija, zato što smo dali poverenje novom rukovostvu JKP ’Stadion’ koje ukazano poverenje iz godine u godinu opravdava – istakao je Jene Maglai.

Izražavajući uverenje da će ove godine biti više posetilaca u odnosu na 2014. godinu i da će JKP „Stadion” ostvariti mnogo veće prihode i na taj način obezbediti više sredstva za ulaganje u sportske objekte, Robert Tot je naglasio da se neće menjati ni cena karata ni radno vreme bazena. Cena dnevne ulaznice, rekao je, iznosi 110 dinara, deca do pet godina starosti ne plaćaju ulaz, a penzioneri će ulaznicu plaćati 50 dinara.

Prema njegovim rečima, voda u olimpijskom bazenu je u potpunosti ispuštena, bazen je dezinfikovan, ponovo ofarban i napunjen novom vodom, a deo cevi ispod bazena, u tunelima, držači i deo kanalizacionih cevi zamenjeni.

- Filteri su reparirani, a i ostali bazeni su ofarbani za novu sezonu. Imamo problema sa dva termalna bunara koji su u prilično lošem stanju. Počeli smo sanaciju termalnog bunara broj 2, gde je cev pukla na oko 30 metara. To smo uspeli da saniramo, odneli smo vodu na bikromiološku analizu i očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana imati termalnu vodu – kazao je Robert Tot, i dodao da su pripremljeni odbojkaški tereni na pesku gde će se 11 i 12. jula održati turnir u odbojci na pesku u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Vjekoslav Ostrogonac je podsetio da je olimpijski bazen u Subotici jedini bazen takvih dimenzija u našem okruženju, da je izuzetan i da pruža maksimalne uslove za plivače.

- Olimpijski bazen u Dudovoj šumi je veoma važan za plivače Spartaka koji su svoje odlične rezultate postigli zahvaljujući pripremama u ovom bazenu, kao što je Andrej Barna koji je izborio učešće na Evropskim igrama. Bazen je odličan i za rekreaciju, pa pozivam građane da dođu na gradski bazen i okupaju se u vodi koja mami – rekao je Vjekoslav Ostrogonac.   

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop