Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti organske poljoprivrede

08.06.2015.

Predstavnici Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), grada Subotice i Udruženja Teras potpisali su, u sali 213 Otvorenog univerziteta Subotica, Memorandum o saradnji u oblasti organske poljoprivrede, čime je ozvaničen početak realizacije programa obuke. U ime lokalne samouprave Memorandum je potpisao Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede i predsednik Radne grupe za izradu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje.  

9176_1.jpg

Obuka koja se pored grada Subotice sprovodi u još pet opština u Srbiji, namenjena je sadašnjim i budućim preduzetnicima koji žele da se bave preduzetništvom u sektoru organske proizvodnje. Cilj obuke je da se spoje ponuda organskih proizvođača i potražnja potencijalnih kupaca organskih proizvoda i da oživi ponuda usluga na tržištu.

Udruženje Teras je predstavilo rezultate projekta „Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Subotice“, koji je finansirala Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju. Najznačajniji rezultat je izrada Akcionog plana razvoja organske proizvodnje koji je usklađen sa nacrtom Nacionalnog plana organske proizvodnje do 2020. godine.

Akcioni plan, prema mišljenju potpisnika Memoranduma, predstavlja krunu razvoja organske proizvodnje u poslednje dve decenije. Za kratko vreme prvi uspesi su vidljivi u vidu povećanja površina zemljišta, jer umesto 150 hektara pod organskom proizvodnjom je 190 hektara, a pored postojećih, još jedan poljoprivredni proizvođač je uključen u program sertifikovane organske proizvodnje.

9176_2.jpg


Nemačka organizacija za tehničku saradnju u okviru ACCESS programa već sedam godina podržava Srbiju u razvoju sektora organske poljoprivrede. U ovom periodu došlo je do zaključka da na tržištu postoje proizvođači koji imaju vrhunske proizvode ali nemaju vremena, mogućnosti ni znanja da kreiraju put na tržištu do kupca. Zbog toga je je neophodno paralelno formirati kvalitetan sektor trgovinskih i drugih usluga, koji će pratiti razvoj organske proizvodnje.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop