Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zajedničkim sredstvima do veće bezbednosti

12.06.2015.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas i gradonačelnik Subotice Jene Maglai danas su, na pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće, predstavili javnosti ostvarene i započete projekte grada Subotice, koje je finansirao i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

9207_1.jpg 

Cilj današnje posete je da se, pre svega, pogledaju uspešno realizovani projekti u Subotici iz oblasti telekomunikacija koje je Grad realizovao u sufinansiranju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, izjavio je Balint Juhas.

- U prošloj godini izdvojili smo 30 miliona dinara za lokalne samouprave za razvoj telekomunakcija, odnosno za postavljanje besplatnih internet punktova na teritoriji lokalnih samouprava, za uspostavljanje video-nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana pod nazivom 'Bezbedan grad' i za 'Sigurnu školu' - postavljanje video nadzora u obrazovnim institucijama – naveo je Juhas.

Gradonačelnik Maglai je istakao da su ovi zajednički projekti grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata značajni za naš grad, i zahvalio se Balintu Juhasu na  poseti i na pomoći oko realizacije projekata.

- Grad je uspešno konkurisao i aplicirao na sredstva proteklih godina za uspostvaljanje video-nadzora na raskrsnicama radi poboljšanja bezbednosti saobraćaja i građana i uspostavljanje Hotspot lokacija na teritoriji grada Subotice. A konkursi iz 2014. godine, koji su još u fazi realizacije, odnose na postavljanje video-kamera u šest osnovnih škola - rekao je Jene Maglai.

Hotspot lokacije se nalaze u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Bajmoku, na termalnom bazenu i na Muškom štrandu na Paliću, na bazenu „Prozivka” u Subotici, u Hali sportova u Dudovoj šumi i u Parku Rajhla Ferenca. Ukupna investicija je 652.000 dinara, od čega je Sekretarijat finansirao 474.615,20 dinara, a Grad 177.584,80 dinara.

Video nadzori su postavljeni na šest raskrsnica: na uglu Frana Supila i Somborskog puta, raskrsnici ulica Beogradski put i Aksentija Marodića, ulica Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, raskrsnica ulica Horgoški put i Kanjiški put, Karađorđev put kod džamije, raskrsnici ulica Senćanski put i Bajnatske i Trg Sinagoge, Ulica Korzo, Vase Stajića kod hotela Galerija. Vrednost video-nadzora na raskrsnicama iznosi 7.381.647,60 dinara. Sekretarijat je obezbedio 1.700.000,00 dinara, a Grad 5.681.647,60 dinara.

Za projekat postavljanja sistema video nadzora, koji je u toku u osnovnim školama „Sečenji Ištvan” (Subotica), „Hunjadi Janoš” (Čantavir), „Majšanki put” (Subotica), „Miroslav Antić” (Palić), „Ivan Milutinović” (Subotica) i „Sečenji Ištvan” (Kelebija), Sekretarijat je obezbedio 700.000,00 dinara.

Na kraju konferencije Balint Juhas je naglasio da Grad i preduzetnici Subotice izuzetno uspešno konkurišu za projekte kod Pokrajinskog sekretarijata, i da je Sekretarijat prošle godine izdvojio više od 30 miliona dinara za povećanje zaposlenosti na teritoriji grada Subotice.

Gradonačelnik i zamenik pokrajinskog sekretara razgovarali su i o budućim planovima i projektima koji se odnose na razvoj saobraćaja, povećanja sigurnosti u saobraćaju i izgradnju novih raskrnica na teritoriji grada Subotice.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop