Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Zajedno pomagati interno raseljena lica u Srbiji

12.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i direktor Ekumenske humanitarne organizacije (EHO) Vladislav Ivičiak potpisali su Sporazum o saradnji za sprovođenje projekta pod nazivom „Pružanje pomoći interno raseljenim licima u Srbiji”, na osnovu Ugovora o finansiranju između Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) i Danish Refugee Council Serbia.

9209_1.jpg 

Potpisivanju Sporazuma u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su Magda Fehervari, zamenik sekretara Sekretarijata za društvene delatnosti i Stevan Nikolić, predsednik Upravnog odbora Edukativnog centra Roma.

Cilj Sporazuma je podrška procesu socijalne inkluzije i poboljšanju uslova stanovanja Roma koji žive u podstandardnim romskim naseljima na teritoriiji grada Subotice.

Realizacija projekta smatra se izrazom principa društvenog partnerstva i čini operativni instrument u funkciji realizacije participativnog modela rada sa pripadnicima romske nacionalne zajednice putem administrativne fleksibilnosti, investicija od finansijskog, ekonomskog i tehničkog značaja, kao i pružanja stručnih usluga i ljudskih resursa.

Lokalna samouprava je spremna i otvorena za saranju sa ozbiljnim humanitarnim organizacijama s obzirom na to da grad ne može sve probleme sam da resave, izjavio je, tim povodom, gradonačelnik Maglai, i dodao da smatra da je bitna zajednička saradnja sa organizacijama jer samo tako mogu da se realizuju ozbiljni i kvalitetni projekti.

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku na podršci i razumevanju, i ocenu da je pomoć grada Subotice vezana za realizaciju ovog programa neophodna, Vladislav Ivičiak je naglasio da je lokalna samouprava pokazala ozbiljnost i spremnost da pomogne i oko mogućnosti otvaranja jedne kancelarije za potrebe Ekumenske humanitarne organizacije u Subotici.

9209_2.jpg


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop