Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 31. sednica Skupštine grada

19.06.2015.

Na 31. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 30 tačaka dnevnog reda. Donete su, između ostalih, Odluka o konsolidovanom završnom računu grada Subotice za 2014. godinu, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje (pse i mačke) u bloku 11.5. severozapadno od ulice Ganjo šor (IX nova) i Odluka o izmeni Odluke o Gradskoj upravi grada Subotice.

Odbornici su, takođe, usvojili izveštaj zaštitnika građana za 2014. godinu i doneli rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora ustanove Zoološki vrt Palić i imenovanju direktora Centra za socijalni rad grada Subotice, a doneli su i više rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora ustanova kulture.

9232_1.jpg

Odluka o budžetu grada Subotice za 2014. godinu doneta je decembra 2013. godine, u zakonskom roku, i u toku prošle godine imala je dve izmene – prvi i drugi rebalans. U periodu januar-decembar 2014. godine, budžet grada raspolagao je sa sredstvima u visini od 4.382.530.000 dinara, što predstavlja 83,08 odsto planiranog obima za 2014.godinu.  

Na budžet grada Subotice prošle godine uticale su i zakonske izmene: Zakonom o planiranju i izgradnji, naknada za korišćenje građevinskog zemljišta od 1. januara 2014. godine više nije izvorni prihod budžeta lokalnih samouprava i stupanjem na snagu ovog zakona budžet grada je već u startu morao da računa na gubljenje prihoda u iznosu od oko 200 miliona dinara; Zakonskim izmenama, prihod od poreza na nepokretnosti koji je do 2014. godine bio izvorni prihod jedinica lokalne samouprave, postaje prihod republičkog budžeta i grad Subotica je ovim zakonskim izmenama ostao uskraćen za 60 miliona dinara.

Grad Subotica je prošle godine ostao uskraćen i za 140 miliona dinara nenamenskog transfera koji se utvrđuje Zakonom o budžetu Republike Srbije za tekuću godinu. Dobar deo zakonskim izmenama uskraćenih prihoda nadomešten je efikasnijim ubiranjem poreza na imovinu. Najveći iznosi u realizaciji prošlogodišnjeg budžeta od po 800 miliona dinara utrošeni su u oblasti obrazovanja, kulture i sporta i u komunalnoj oblasti.

Na današnjoj sednici, za direktora Centra za socijalni rad Subotica imenovana je Miroslava Bagavac, koje je pre dolaska u Suboticu radila u Centru za socijalni rad u Čoki. Za vršioca dužnosti direktora ustanove kulture Zoološki vrt na Paliću imenovan je Petar Savić.

Skupština grada donela je odluku da priznanje „Dr Ferenc Bodrogvari“, koje se dodeljuje istaknutim kulturnim stvaraocima (ne starijim od 40 godina) u oblasti književnosti, likovne, muzičke, pozorišne i filmske umetnosti koji su svojim delima i činjenjima doprineli razvoju kulturnog života grada ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu, uzimajući u obzir zapažena ostvarenja u prethodnoj kalendarskoj godini, dobiju Andrej Boka, filmski reditelj, Dušan Svilar, student Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i Ervin Kanjo, grafički umetnik.

Nakon izmene programa poslovanja JP „Subotica–trans“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, na koji je saglasnost dala Skupština grada, ovim preduzećima će biti omogućena dodatna nabavka vozila i opreme. „Subotica–trans“ planira da nabavi četiri polovna autobusa, dok „Čistoća“ namerava da kupi dva polovna kamiona–smećara.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop