Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Javno-privatno partnerstvo u finansiranju kapitalnih infrastrukturnih projekata

23.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima, predstavnici Industrije mesa „Matijević“ i Mesne zajednice „Bajmok“ obišli su danas rekonstruisani deo atarskog puta u ulici Rade Končara, u Bajmoku, čija je izgradnja finansirana na osnovu Ugovora o donaciji zaključenog između Preduzeća za poljoprivrednu proizvodnju „Ravnica“ AD Bajmok, koje je u vlasništvu kompanije „Matijević“, i grada Subotice.

9242_1.jpg 

Za izvođenje radova na uređenju ulice Rade Končara, ukupne dužine 3.250 metara i širine tri metra - sa mimoilaznicama, grad Subotica je od zakupa državnog zemljišta obezbedio sredstva u iznosu od 16.128.410 dinara (sa PDV-om) za rekonstrukciju dela atarskog puta – ulice Rade Končara - u dužini od 875 metra, dok je AD „Ravnica“ za sufinansiranje rekonstrukcije ulice Rade Končara u dužini od 2.375 metara obezbedilo sredstva u iznosu od 59.354.145 dinara, sa PDV-om.

Gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što su grad Subotica i Industrija mesa „Matijević” zajednički realizovali ovu vrednu investiciju u oblasti infrastrukture, i dodao da je ovo prvi put da lokalna samouprava relizuje jedan ozbiljan projekat u saradnji sa nekom privatnom kompanijom.

- Napravljen je potpuno nov put. Obezbedili smo lakši prilaz farmi kompanije ’Matijević’ i bolje uslove za njen rad, ali i sasvim drugačije infrastrukturne uslove na delu puta u ulici Rade Končara u naselju Bajmok, koji je takođe rekonstruisan. Voleo bih da u budućnosti imamo više ovakvih primera, da grad Subotica zajedno sa privatnim kompanijama nađe zajednički interes u oblasti razvoja infrastrukture i drugih projekata koji su bitni za zajednicu, da zajednički investiramo, da udružujemo sredstva i na taj način realizujemo projekte koji su u interesu i grada i privatnih kompanija – istakao je Jene Maglai.

 9242_2.jpg

Vlasnik Industrije mesa „Matijević”, Petar Matijević, je ocenio da je zajedničko investiranje jedne društvene zajednice i privatne firme veliki privredni, ali i politički iskorak, uzimajući u obzir da je takvo partnerstvo kod nas još uvek tabu tema i da svi, kako je rekao, odmah sumnjaju da se tu nešto radi ispod žita.

- Iako imamo više od 30 kompanija po celoj Srbiji, do sada nismo imali nijednu zajedničku investiciju sa lokalnim samoupravama. Zajednička investicija naše kompanije sa gradom Suboticom je primer uspešne saradnje javnog i privatnog sektora u finansiranju kapitalnih infrastrukturnih projekata koji bi i drugim lokalnim samoupravama mogao da posluži kao smernica i putokaz - naglasio je Petar Matijević.

Radove je izvela subotička kompanija „Vojput”, sa kojom je lokalna samouprava, posle sprovedenog postupka javne nabavke u otvorenom postupku, zaključila Ugovor o javnoj nabavci o izvođenju radova na uređenju atarskih puteva na teritoriji grada Subotice.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop