Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena 170. turistička sezona na Paliću

27.06.2015.

Dodelom priznanja za doprinos razvoju turizma, u prisustvu potpredsednika Pokrajinske vlade Miroslava Vasina i gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, danas je, na Velikoj terasi na Paliću, otvorena 170. turistička sezona. Ovogodišnja sezona će proticati u znaku ovog jubileja, propraćena brojnim kulturnim, zabavnim, muzičkim, edukativnim i sportskim sadržajima tokom jula i avgusta meseca.

9252_1.jpg

Turističku sezonu na Paliću otvorio je gradonačelnik Maglai, koji je naglasio da je kvalitet vode u mnogo boljem stanju nego prethodnih godina, prvenstveno zahvaljujući radu prečistača. On je najavio prezentaciju novog Master plana razvoja turizma na Paliću, za koji je ocenio da je kvalitetniji od prethodnog.

- Nedavno smo potpisali memorandum kojim se otvara mogućnost da kod Nemačke razvojne banke konkurišemo za bespovratna sredstva u iznosu od oko 700 miliona dinara, namenjenih unapređenju ekološkog statusa jezera. Uskoro ćemo predstaviti Master plan vezan za razvoj turizma na Paliću koji će pružiti dobru  perspektivu i od kojeg se očekuje da Palić postavi u radarski snop investitora za spa i medikal hotelske komplekse. Nadam se da ćemo imati snage da iskoristimo ove mogućnosti – rekao je Jene Maglai.

Miroslav Vasin je istakao da Palić u novu sezonu ulazi sa jednom od najznačajnijih nagrada u oblasti turizma – „Zlatnom jabukom”, koju je Svetska asocijacija turističkih novinara Fižet ove godine dodelila Paliću i Moskvi. Vasin je dodao da Pokrajinska vlada svake godine ulaže u turističku infrastrukturu na Paliću, a da Palić značajno učestvuje u porastu posećenosti Vojvodine, od 21 odsto, i turističkog prometa, od 29 odsto, u prošloj godini.

- Ja sam ubeđen u svetlu budućnost Palića i verujem da će doprinos Palića dobrim rezultatima turizma u Vojvodini u prošloj i ovoj godini biti i dalje nemerljiv. Uticaj Palića na te rezultate u suštini je odlučujući - rekao je Vasin.

Na svečanosti su dodeljene i nagrade za doprinos razvoju turizma, čiji su ovogodišnji dobitnici Zoološki vrt, VinarijaTonković i Festival Summer3p.

Predstavnica preduzeća Park Palić, Sanja Prijić, je izjavila da je plan Park Palića da ovo leto na Paliću, pored onih tradicionalnih manifestacija (Summer3p, Festival evropskog filma, proslava Svetog Ištvana i Berbanskih dana) bude bogato i drugim dešavanjima, i da broj posetilaca bude veći nego ranijih godina. Prema njenim rečima, termalni bazen na Muškom štrandu je u funkciji, a i peščana plaža izgleda drugačije u odnosu na prethodne godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop