Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Karavan „Moja Srbija” i u Subotici

26.06.2015.

Promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije (TOS) namenjena domaćim gostima u cilju predstavljanja ponude Srbije u letnjem periodu pod nazivom „Moja Srbija” danas je stigla i u Suboticu. Štandovi karavana bili su postavljeni u centru grada, na šetalištu između Gradske kuće i Plave fontane, od 12 do 20 časova.

9253_1.jpg

U centru grada predstavili su se i Turistička organizacija Srbije i Udruženje „Srbija za mlade“. Cilj ove kampanje je udruživanje snaga i kapaciteta privatnog, javnog i civilnog sektora i profesionalnih udruženja u promociji ponude Srbije u predstojećem letnjem periodu.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai poželeo je svim gostima dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu. On je istakao da grad ima povećanje broja turista i broja noćenja preko 10 odsto na godišnjem nivou.

- Mi smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja ima dobre rezultate u tom smislu i poslednjih nekoliko godina. Što se tiče broja domaćih turista tu stagniramo, ali naše ambicije vezane za razvoj turizma, prvenstveno na lokalitetu Palića su veoma ozbiljne i imamo dobar potencijal, koji je jedinstven. Povećanje broja domaćih turista sigurno bi poboljšalo ekonomsku situaciju ne samo Subotice već i čitave regije - rekao je Jene Maglai.  

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri pozvala je građane da iskoriste vaučere za odmor u Srbiji sa kojima će im biti umanjeni troškovi smeštaja za 5.000 dinara. Ugostitelji u Srbiji do kraja juna mogu da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja u okviru kampanje „Moja Srbija”, dok će vaučeri građanima biti podeljeni do 1. avgusta.

- Vaučere će građani moći da koriste od 1. avgusta do 20. novembra, a jedini uslov je da u određenom ugostiteljskom objektu borave najmanje pet noćenja. Vaučer je predviđen samo za smeštaj, a ne i za ishranu - istakla je Lukrecija Đeri.

Promotivni karavan „Moja Srbija” počeo je u Beogradu i u periodu od 12. juna do 11. jula obilazi ukupno deset gradova u Srbiji - Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Kraljevo, Čačak, Užice, Leskovac i Novi Pazar.

9253_2.jpg
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop