Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena fabrika kompanije „Ametek”

02.07.2015.

Novu fabriku američke kompanije „Ametek”, koja će u halama na Beogradskom putu 117 proizvoditi male motore, danas su, presecanjem trake, zvanično pustili u rad generalni menadžer Ametekove grupe za Evropu Erik Šosen i gradonačelnik Subotice Jene Magali. U novootvorenoj fabrici trenutno je zaposleno 27 radnika, a planirano je da do kraja 2015. godine ukupno bude zaposleno 150 ljudi.

 9262_1.jpg

„Ametek” će u ovoj fabrici proizvoditi električne motore za male kućne aparate, izjavio je, obraćajući se medijima, Šosen, i dodao da je plan da se godišnje proizvede oko milion i po elektromotora namenjenih, prvenstveno, za izvoz na evropsko i tržišta u jugoistočnoj Aziji.

Prema njegovim rečima, ukoliko ova investicija bude ekonomski opravdana i ispuni očekivanja „Ametek” planira da, u drugoj fazi, u narednih nekoliko godina otvori novi pogon u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” i zaposli oko 700 radnika.

Gradonačelnik Maglai je rekao da je „Ametek”,  krajem januara ove godine, lokalnoj samoupravi predstavio planove za realizaciju investicije u Subotici, da se nada da će se ono što je prezentovano realizovati u toku ove i naredne dve godine i da će to biti jedna od najozbiljnijih investicija u gradu u poslednjih desetak godina.

- Kada sam govorio da će Subotica u sledećih godinu,  godinu i po dana imati oko 2.000 novih radnih mesta onda sam, između ostalog, mislio i na planove i projekte ’Ameteka’. Drago mi je da imamo ozbiljan napredak, da je jedna ovakva kompanija prepoznala naš grad za svoju investiciju i to će sigurno ojačati našu zajednicu i ekonomski osnažiti čitavu Suboticu – naglasio je Jene Maglai.  

„Ametek" u Subotici posluje od 2012. godine, jer je nemačka firma „Dunkermotoren”, koja je u vlasništvu ove američke kompanije, među prvima izgradila pogon u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok” u kome proizvodi mikromotore za strana tržišta. Kompanija „Ametek” ima godišnji obrt od četiri milijarde dolara i 40.000 zaposlenih u fabrikama širom sveta.

9262_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop