Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nastavljeno ulaganje u Halu sportova

06.07.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac i direktor JKP „Stadion" Robert Tot obišli su danas Halu sportova, gde se izvode radovi na opšivanju krova, reparaciji parketa i postavljanju stolica na tribine u glavnoj sali, kao i na renoviranju motela koji se naslanja na Halu sportova.

9269_1.jpg

Zbog višegodišnjeg prokišnjavanja krova na Hali sportova po rubovima i slivanja vode na zidove i parket, prošle godine je započeto opšivanje betonskog dela krova limom i za tu investiciju tokom 2014. i 2015. godine ukupno je izdvojeno pet miliona dinara. Reparacija parketa u glavnoj sali (hoblovanje, farbanje linija, bajcovanje i troslojni lak) koštala je 800.000 dinara, za renoviranje motela (krečenje prostorija, zamena dotrajalog nameštaja, postavljanje televizora i venecijanera) izdvojeno je 400.000 dinara, dok je za postavljanje 220 stolica u donjem delu tribina u glavnoj sali obezbeđeno 200.000 dinara.

Izražavajući zadovoljstvo što se nastavlja investiranje u Halu sportova, gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima, rekao da JKP „Stadion“ ulaže ne mala sredstva u ovaj sportski objekat kako bi se u narednom periodu obezbedili što bolji i kvalitetniji uslovi za sportska nadmetanja.  

- Čestitam ljudima iz JKP ’Stadion’, jer su najveći deo posla sami uradili, nešto sredstava dobili su iz gradskog budžeta, ali su većinu obezbedili iz sopstvenih izvora. Ovo je lep primer kako javno preduzeće ne čeka da dobije pare isključivo iz budžeta ili neke centrale nego se i samo bori da iz sopstvenih sredstava i angažovanjem zaposlenih poboljša kvalitet svojih objekata i na taj način pruži što je moguće bolje uslove za brojna domaća i međunarodna sportska takmičenja - istakao je, između ostalog, Jene Maglai.

 9269_2.jpg

Vjekoslav Ostrogonac je rekao da će Hala sportova sve više biti domaćin evropskih i svetskih takmičenja i da je to veoma važno za naš grad.

- U Hali sportova će se, pored Evropskog prvenstva u rvanju, održati veliki bokserski turnir Zlatna rukavica uz učešće 24 zemlje iz celog sveta, i odigrati evropske utakmice odbojkašica Spartaka i rukometaša Spartak Vojputa. Drago mi je da su počeli i radovi na uređenju svlačionica u Hali sportova, što je bio i uslov za neka evropska takmičenja - naglasio je Vjekoslav Ostrogonac.

Robert Tot je kazao da će se ove godine okončati radovi na opšivanju krova i da se 2016. moraju rešiti reflektori, veliki problem u Hali sportova.

 9269_3.jpg

- Moramo da rešimo i jedan broj prozora koji je u očajnom stanju. Parket u velikoj sali je repariran i lepo izgleda, a sledeće godine bi trebao da uradimo reparaciju parketa i u maloj sali, na odbojkaškom terenu. Motel  je podignut na viši nivo i mislim da će doneti određena sredstva. Cena neće biti velika jer želimo da ga što više naših sportista koristi. Naša zamisao je da se napravi sredina u kojoj će sportisti na malom mestu imati sve što im treba – rekao je Robert Tot.

On je naveo da se, pored Hale sportova i motela, renovira i restoran koji će biti namenjen i za ishranu sportista, da se zbog učešća subotičkih rukometaša u SEHA ligi saniraju i svlačionice i da bi postavljanje stolica, koje montiraju zaposelni u JKP „Stadion”, trebalo da se okonča do kraja avgusta.

9269_4.jpg 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop