Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad obezbedio vodu za migrante

07.07.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen sa oblast socijalne zaštite Milimir Vujadinović i predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta danas su obišli migrante koji se okupljaju na lokaciji bivše ciglane. Dopremljena je i pomoć – dve cisterne sa vodom: jedna sa oko 1.300 litara tehničke vode za održavanje lične higijene i jedna sa oko 1.000 litara pijaće vode.

9275_1.jpg 

Milimir Vujadinović je izjavio da će se akcije dopremanja vode na lokacije na kojima se migranti najviše okupljaju odvijati u kontinuitetu tokom jula i avgusta i da će JKP „Vodovod i kanalizacija” redovno kontrolisati kvalitet vode, kako bi se sprečilo da ne dođe do neke epidemije.  

- Trenutno se oko ciglane nalazi od 30 do 50 ljudi, ali se situacija stalno menja. Prema podacima Komesarijata za izbeglice i migracije, na teritoriju grada Subotice dnevno stigne 150 do 200 ljudi, a mi ćemo na lokacije na kojima se oni najviše okupljaju, poput ciglane i Palića, dopremati vodu za piće i održavanje lične higijene. Ima ih u centru grada, ali to su ljudi koji su u prolazu, za sada nema nikakvih bezbednosnih rizika i sukoba sa domaćim stanovništvom i to je ono što je najvažnije. U saradnji sa Vladom Srbije i Komesarijatom za izbeglice i migracije mi ćemo, s obzirom na to da je ovo problem koji tek počinje, pratiti situaciju i konstantno raditi na njihovom zbrinjavanju i sprečavanju humanitarnih kriza - naglasio je Vujadinović.

 9275_2.jpg

Gradska organizacija Crvenog krsta u svakodnevnom je kontaktu sa višim nivoima organizovanosti, ustanovama i organizacijama na nivou lokalne samouprave, pokrajine i republike.

- Situacija je protekla dva-tri dana postala alarmantnija jer se broj migranata povećava, a temperature su sve više. Pretpostavke su da kroz grad dnevno prođe oko 220 migranata. Održan je sastanak sa pokrajinskim i republičkim organima, uputili smo im zahtev za humanitarnu pomoć u vidu hrane i sredstava za higijenu i očekujemo da će ta pomoć uskoro stići – istakao je Siniša Trajković, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica.

9275_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop