Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pomoć Kanjiži i Subotici zbog velikog broja migranata

08.07.2015.

Pokrajinska vlada uputiće opštini Kanjiža i gradu Subotici, koji se suočavaju sa svakodnevnim prilivom velikog broja migranata, pomoć, pre svega, u sredstvima za higijenu, kao i finansijsku pomoć za sanaciju javnih površina, istaknuto je na današnjem sastanku u Kanjiži delegacije Pokrajinske vlade sa predstavnicima lokalnih samouprava Kanjiže i Subotice, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, MUP-a, Doma zdravlja i Crvenog krsta.

 9277_1.jpg

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin izjavio je nakon sastanka da se opština Kanjiža,  u najvećoj meri, kao i grad Subotica, u nešto manjoj meri, susreću sa velikim problemom sa kojim se trenutno suočava cela država Srbija.

- Problem priliva migranata počinje u jednom delu Srbije, a završava  se u drugom delu zemlje, i zbog toga je važno da zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešavamo - kazao je Vasin i dodao da su na nivou pokrajinske administracije angažovani svi resori značajni za rešavanje problema u Kanjiži i Subotici.

On je najavio da će kao komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, narednih dana sazvati sastanak Štaba, sa koga će se štabovima za vanredne situacije u Kanjiži i Subotici uputiti predlog da se na teritoriji ovih dveju lokalnih samouprava proglasi vanredna situacija.

 9277_2.jpg

Kako je naveo, to će biti predloženo zbog svega što se u ovim  dvema opštinama trenutno dešava, ali i onoga što se u perspektivi može dešavati, kako bi se pomoć mogla lakše, jednostavnije i organizovanije upućivati.

Vasin je upozorio da je važno da se isplanira pomoć  i za naredne mesece, pre svega za zimski period, za šta su angažovani resorni sekretarijati.

Gradonačelnik Maglai je rekao da je, posle radnog sastanka sa predstavnicima Pokrajinske vlade, održanog u ponedeljak, 6. jula, u Subotici oformljena posebna operativna radna grupa zadužena za rešavanje problema nastalog prilivom migranata, koja ima zadatak da u saradnji sa republičkim i pokrajinskim institucijama svakodnevno prati situaciju na teritoriji grada Subotice.

Subotici mnogo znači podrška Pokrajinske vlade kako bi situaciju mogla da se drži pod kontrolom, istakao je gradonačelnik Maglai, i dodao da Subotica računa i na pomoć Republike Srbije, tim pre što preti opasnost da će u narednom periodu priliv migranata biti još veći, i da je u tom smislu neophodna zajednička saradnja i sa pokrajinskim i republičkim institucijama.

 9277_3.jpg

- Grad Subotica je spreman da se izbori sa ovim izazovima. Biće teško, posebno ako se znatno poveća priliv migranata prema teritoriji našeg grada. Očekujemo odluku Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, nakon čega ćemo u Subotici razmotriti kompletnu situaciju i doneti određene odluke. Nadam se da će nam i sa pokrajinskog i sa republičkog nivoa biti obezbeđene i sve one potrepštine za koje smo poslali dopis kako bismo u budućnosti kvalitetno mogli da se nosimo sa ovim izazovima – istakao je gradonačelnik Maglai.

U delegaciji grada Subotice bio je i Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, i predstavnici Doma zdravlja, odnosno Službe Hitne medicinske pomoći, i Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica.

U delegaciji Pokrajinske vlade bili su: potpredsednici Miroslav Vasin i  Mihalj Njilaš, zatim pokrajinski sekretari prof. dr Vesna Kopitović, Zoran Radoman, dr Slobodan Puzović i Nenad Stanković, i direktor Uprave za zajedničke poslove Dobrivoje Antonić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop