Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Bez vanrednog stanja zbog migranata

10.07.2015.

- U Subotici i Kanjiži neće biti uvedeno vanredno stanje, jer za tim nema potrebe. Država Srbija na svakom delu svoje teritorije ima potpuno mirnu i uređenu situaciju u kojoj funkcionišu i lokalne samouprave i zakoni i nema ni govora o uvođenju vanrednog stanja. Svi mogu da budu mirni, sve funkcioniše onako kako bi trebalo i kako mora da funkcioniše – izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin nakon sastanka u Gradskoj kući posvećenog migracionim tokovima, kao i predlozima i merama za njihovo rešavanje.

 9288_1.jpg

On je najavio da će u Kanjiži biti obezbeđen prostor za zbrinjavanje migranata koji neće biti stalni prihvatni centar, već mesto da se tim ljudima pruži voda, hrana i zdravstvena nega.

Vulin je istakao da je nepotrebno plašiti ljude zdravstvenim stanjem migranata, jer je svaki od njih u našoj zemlji prolazi kroz medicinsku kontrolu.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je rekao da su migranti zajednički problem svih nivoa vlasti.

- Ne postoje razlozi za vanredno stanje, ali je postoji potreba za vanrednom pomoći – ocenio je  Pastor, napominjući da su na raspolaganju robne rezerve Vojvodine.

Član Gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović, naglasio je da je za migrante obezbeđena voda, da ih dva puta dnevno obilaze ekipe Hitne pomoći, treba da se obezbede tuševi i lekarske ekipe, a da je još ranije otvoreno prihvatilište za decu i obezbeđeno finansiranje prevoza do prihvatnih centara.

- Lokalna samouprava u Subotici, kao ni Republika Srbija, sigurno nije uzrokovala ove probleme. Samim tim ne možemo ni sami da ih rešimo – rekao je Vujadinović.

Posle sastanka, održanog u Plavoj sali Gradske kuće, sa predstavnicima lokalnih samouprava Subotice i Kanjiže, Komesarijata za izbeglice i migracije, policije, Crvenog krsta i centara za socijalni rad, i pres-konferencije u Medija-centru Gradske kuće, ministar Aleksandar Vulin, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, i Milimir Vujadinović obišli su subotičku staru ciglanu gde se i nalazi najveći broj migranata.

9288_2.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop