Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predstavljen „Master plan razvoja turizma regiona jezera Palić 2015“

13.07.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana javna prezentacija nacrta „Master plana razvoja turizma regiona jezera Palić 2015”, čija je izrada poverena preduzeću „Horvat i Horvat konsalting” iz Zagreba. Svrha dokumenta je da obezbedi odgovarajuću plansku osnovu za dalji razvoj turizma na Palićkom jezeru, kroz sagledavanje realnog potencijala razvoja turističke industrije i postavljanje turističke razvojne strategije sa konceptom razvoja prostora.

 9301_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je, obraćajući se medijima uoči javne prezentacije, izjavio da bez kvalitetnog planskog dokumenta nema razvoja Palića i da je, s obzirom na to da Master plan iz 2007. godine nije zaživeo, napravljen novi Master plan, dokument koji će biti podloga da se od jeseni krene u raspisivanje javnog tendera vezanog za dovođenje strateških investitora na Palić.

- Mislim da je novi Master plan kvalitetno urađen. Usaglašeni su svi elementi koji su ranije bili problematični, i kada je reč o urbanističkom delu, i o imovinsko-pravnom delu i o mogućim projekcijama koje se odnose na korišćenje zapadne obale. Verujem da na osnovu ovog projekta možemo da generišemo investicije na Paliću već sledeće godine, a to, po meni, zavisi samo od lokalne samouprave i, prvenstveno, preduzeća ’Park Palić’, koje bi trebalo da bude nosilac realizacije takvog projekta – istakao je Jene Maglai.

On je dodao da je novi Master plan značajno izmenjen u odnosu na prethodni, da je zapadna obala potpuno drugačije uređena, da su izmene izvršene i na istočnoj obali, da je vođeno računa o zaštiti životne sredine i da su pojedini sadržaji dobili nove lokalitete kako bi bili privlačniji za investitore.

Savetnik gradonačelnika zadužen za razvojne projekte, Miljan Vuksanović, naglasio je da je ključna razlika između prethodnog i novog  Master plana u definisanju vizije razvoja Palića i da je osnova za planski pristup njegovoj izradi bio zapisnik Gradskog senata Subotice, od 19. septembra 1905. godine: „Nekoliko reči o zadacima u budućnosti: šteta je za svaku izgubljenu godinu, zavešće ih druga kupatila i banje…Temelje budućnosti Palića treba postaviti za naredne vekove...”

- Palić je jedinstvena lokacija, gde se posetioci iznova vraćaju u potrazi za srećom i zdravljem. I to je ključna vizija. ’Horvat i Horvat konsalting’ je to prihvatio i našu viziju pretvorio u Master plan – zbir pojedinačnih planova, programa i projekata koji zajedno trebaju da omoguće da Palić postane zapažena destinacija. Razvoj Palića stoji na tri stuba, a to su: plan i programu sanacije i zaštite Palićkog i Ludaškog jezera, inovirani i konkretni Master plan i puno korišćenje geotermalnih bušotina – rekao je Vuksanović.

Nacrt „Master plana razvoja turizma regiona jezera Palić 2015” stavljen je na javni uvid u trajanju od 30 dana. Tekst nacrta može se preuzeti sa sajta grada Subotice na adresi www.subotica.rs/_transfer/Master_Plan_Palic_final_draft_070715.pdf ili dobiti na uvid u štampanoj formi u Sekretarijatu za privredu LER i turizam Gradske uprave Subotica (Gradska kuća,  II sprat, kancelarija broj 224/2).

Zainteresovana javnost, organi i organizacije svoje primedbe mogu da dostave do 13. avgusta 2015. godine, elektronski na adresu guprivreda@subotica.rs ili poštom na adresu Sekretarijata za privredu LER i turizam Gradske uprave Subotica (Gradska  uprava Subotica, Trg slobode 1, broj 224/2, 24000 Subotica, sa naznakom „Primedbe Master plan Palić“).

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop