Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Počela izgradnja prvog ritejl parka u Subotici

16.07.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i predstavnik kompanije „MPC propertiz” Tomas Viladsen položili su danas kamen temeljac za izgradnju ritejl parka „Šopi”. Ovaj savremeni objekat koji će u potpunosti zadovoljavati sve arhitektonske i građevinske standarde nalaziće se na Segedinskom putu, najfrekventnijoj gradskoj saobraćajnici koja je od centra Subotice udaljena samo 2,5 km. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 10 miliona evra, a u operativnoj fazi projekta biće otvoreno 250 novih radnih mesta. Prema planu, radovi na izgradnji okončaće se do kraja godine, a ritejl centar bi trebalo da počne sa radom 17. marta 2016. godine.

 9309_1.jpg

Sa izuzetno raznovrsnom ponudom koja uključuje modne brendove, uređenje doma, ponudu najsavremenije tehnike i tehnologije, kao i ponudu zabavnih sadržaja ritejl park će predstavljati mesto porodičnog druženja i okupljanja. Ritejl park „Šopi” će na 10.000 kvadratnih metara prodajnog prostora ugostiti više od 20 internacionalnih i domaćih brendova, kao što su H&M, „Njujorker”, „Tom Tejlor”, „Dajhman” i drugi. Sve prodavnice će imati direktan ulaz sa centralnog parkinga koji ima kapacitet za 300 vozila.

Gradonačelnik Maglai je izrazio zadovoljstvo što je beogradski „MPC propertiz” prepoznao da u Subotici izgradi prvi moderan ritejl centar, značajan ne samo za naš grad nego i za ovu regiju, da će biti otvoreno 250 novih radnih mesta i da je ukupna vrednost investicije oko 10 miliona evra.

- Subotičani neće više morati da idu u kupovinu u 'Arkad', u Segedinu, Beograd ili Novi Sad nego će imati mogućnost da proizvode renomiranih robnih marki kupuju u svom gradu. Mislim da je otvaranje ovog tržnog centra jedan od prvih koraka da se trgovina u Subotici uvede u zakonske okvire, s obzirom na to da u naš grad ulazi velika količina markirane robe široke potrošnje na crno, bez plaćanja carine i PDV-a – naglasio je Jene Maglai.

On je najavio da se u sledećoj fazi na istoj ovoj lokaciji očekuje i izgradnja supermarketa „Lidl“ i dodao da kompanija „MPC propertiz“ planira proširenje svojih kapaciteta na ovoj lokaciji u čemu će im, kako je rekao, lokalna samouprava izaći u susret.

Tomas Viladsen je ocenio da će ritejl park predstavljati odgovor na potrebe ljudi za unapređenim kvalitetom kupovine i da će nadomestiti postojeći nedostatak dosadašnje ponude u ovom regionu.  

- Planiramo da ovaj objekat postane centar kupovine i društvenih dešavanja u Subotici, obzirom da će Subotičani i drugi stanovnici severne Bačke uskoro biti u prilici da svoje omiljene brendove kupuju u ritejl parku ’Šopi’. Želim da istaknem da je jedan od presudnih faktora u donošenju odluke za izgradnju ovog ritejl parka u Subotici odlična saradnja koju smo ostvarili sa lokalnom samoupravom, čijim se predstavnicima još jednom zahvaljujem – izjavio je Tomas Viladsen.

 9309_2.jpg

Izvođač radova je kompanija „SMB gradnja” iz Subotice. Ritejl park „Šopi” predstavlja još jednu važnu investiciju u porfoliju kompanije „MPC propertiz” pored Ušće šoping centra, IMMO outlet centra i mnogih drugih poslovnih i stambenih prostora, građenih po najnovijim svetskim standardima.  

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop